Summer school 2024 – sv. Dobrotivá

Důležité informaceFotogalerieKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Summer school 2024 – sv. Dobrotivá
  1. Středa 17.7.

Ráno jsme šli naposled do školy. Po super obědě jsme se rozloučili s učitelkami na angličtinu a mohli jsme jít do obchodu do města. Po dílnách a sportu jsme zapálili oheň a opekli jsme si buřty. Dnešní hodnotou byla vytrvalost. Po večeři jsme uzavřeli celotáborovou hru a dostali jsme medaile. Pak už jsme si jenom zabalili, abychom mohli brzo ráno odjet, a teď jdeme spát.

Petr Bartoš a Marketa D.

 

Úterý  16.7.

Dneska jsme vstávali dřív než o víkendu, protože jsme šli do školy. Ve škole jsme se učili. K obědu jsme měli uzené maso s kaší. Potom byl polední klid a dílny. Pak jsme šli hrát fotbal nebo potato ball. Následovala večeře a potom se četlo podobenství o služebníkovi, který nechtěl odpustit. Po splnění čtyř stanovišť získal každý tým Tatranku, a naším cílem bylo ji ve městě vyměnit za co nejlepší věc. Všechny skupiny získaly dnešní hodnotu: odpuštění. Na konci dne jsme psali dopisy ostatním táborníkům.

Slávka Piňosová, Laura Lasicová

Pondělí 15.7.

Dnes jsme po snídani vyrazili na výlet do Hořovic. Vedoucí říkali, že to bude 11 km, ale bylo to určitě víc. První část jsme šli po skupinkách, druhou všichni dohromady. Došli jsme až na koupaliště, kde jsme si dali oběd a pak jsme šli plavat. Večer jsme jeli autobusem zpátky do kláštera a když se setmělo, zahráli jsme si Sever proti jihu. Bolí nás nohy, ale moc jsme si to užili.

Neděle 14.7.

V neděli jsme vstávali později než obvykle a vydali jsme se na krátký výlet, který měl 5 km. Po cestě zpátky pro nás otec Juan koupil zmrzlinu. Po obědě a po delším poledním klidu jsme měli hru, kde jsme se museli ptát obyvatelů Zaječova na 30 různých otázek. Po večeři jsme šli hrát hry, kde bylo cílem udržet si co nejvíce balonků neprasknutých. Tématem dnešního dne bylo podobenství o ztracené ovci. Nakonec jsme šli do školy se koukat na mistrovství Evropy ve fotbale, kde Španělsko vyhrálo zlatý pohár.
Patrik Lasica a Anzhelika Tsymbalyuk

Sobota 13.7.

Dnes jsme vstávaly o trochu později kvůli bojovce, která proběhla okolo druhé ráno i přesto, že byl silný déšť. Nakonec jsme se ráno jako obvykle vydaly do školy na tři hodiny angličtiny, i když byla sobota. Pak jsme odpoledne měly výborný oběd a k tomu štávu. O poledením klidu si kluci hráli venku fotbal a holky si povídaly a hrály karty. Poté jsme šly do kostela, kde byla mše svatá. Hodnotou dnešního dne byla štědrost. A večer jsme dělaly plán na hru Sever proti Jihu a pak jsme šly spát.
Bára Hamplová, Eva Ramasco

Patek 12.7

Po snídani jsme šli do školy a učili jsme se anglicky psát básničky. Po obědě jsme měli polední klid a mohli jsme si jít koupit něco dobrého do obchodu. Potom byly sporty a dílny. Pak jsme si přečetli podobenství o marnotratném synovi a povídali jsme si o něm ve skupinkách. Zahráli jsme si hru po Zaječově. Dnes prý bude bojovka. Snad nebude moc děsivá.

Čtvrtek 11.7.

Po snídani jsme šli do školy na angličtinu. K obědu jsme měli hrachovou polévku a rizoto. Při odpoledním klidu jsme si odpočinuli a pak jsme měli dílny. Po nich jsme se utkali ve sportovních aktivitách jako je fotbal a potatoball. K večeři jsme měli vepřový řízek s bramborovou kaší. Potom jsme hráli hru kolem kláštera a zúčastnili jsme se svatby, která navazovala na podobenství o deseti pannách. Dnešním tématem byla připravenost. Zhlédli jsme divadlo od skupiny Přátelství. Celý den jsme si užili a jdeme spokojeně spát.

Středa 10.7.

Když jsme se dnes probudili, opět nás čekala ranní rozcvička. Po dobré snídani jsme šli do školy. Ve škole jsme, jako včera, strávili 3 hodiny. Vedoucí v tu samou chvíli natírali klášterní okna. Poté následoval oběd. Byla svíčková, která nám všem náramně chutnala. Po ní jsme uklízeli klášter a šli jsme si koupit něco dobrého do města. Dál nás čekaly dílny jako tanec, deskové hry nebo vaření. Pak jsme šli sportovat. Večer nás čekal program s koníky, večeře a kolektivní hra. Na večeři jsme měli smažák. Nakonec jsme se znovu dívali na fotbal.
Emilka Fialová, Michael Grič

Úterý 9.7.

Ráno jsme se probudili velmi brzo, protože jsme se těšili na rozcvičku od naší vedoucí Emmy. Potom jsme šli na snídani. Po snídani jsme šli do školy, kde jsme byli rozděleni do dvou skupin. Ve škole jsme strávili 3 hodiny učením se angličtiny. Mezitím vedoucí uklízeli pokoje v klášteře. Po škole jsme měli kuřecí stehno s rýží. Poté následoval polední klid, po kterém byly dílny: vaření, uklízení, tanec, sportovní a stolní hry. Odpoledne bylo veliké horko a proto jsme byli postříkáni vodní hadicí. Následoval sport, kde se hrál fotbal a potato ball. Po sportu byla večeře a večerní aktivity s tématem laskavost. Den končil společnou sprchou a sledováním fotbalu, kde zcela zaslouženě vyhrálo Španělsko.

Matouš Grič

 

Pondělí 8.7.

Dnes jsme začali tábor. Když jsme přijeli do Dobrotivé tak jsme se zabydleli a hráli jsme poznávací hry. Pak jsme večeřeli a následovalo rozdělení do skupin. Vymysleli jsme si pro skupiny názvy podle hodnot: víra, přátelství, moudrost a odvaha. Potom jsme vyrazili do lesa a hráli jsme hry na témata našich skupin. Během hry na téma odvaha jsme měli projít několik metrů potokem. Následně jsme před večerkou zhodnotili dnešní den a pomodlili jsme se. Už se těšíme na zítra!
– Eva, Elisa, Emililinka, Želvička a Klárinka

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina