Setkaní studentů evropských augustiniánských škol. Carlislie / Anglie 1.7-6.7.2024

Důležité informaceFotogalerieKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Setkaní studentů evropských augustiniánských škol. Carlislie / Anglie 1.7-6.7.2024

Pátek 5.7.

Dnes ráno jsme se zúčastnili mše k ukončení školního roku a rozloučení se s nynějším ředitelem školy. Poté jsme se odebrali do knihovny dodělávat naše příspěvky do školního magazínu. Vrchol dnes byla mše sv. na poděkování.  Dále následoval oběd s hodinou klidu abychom se připravili na výlet. Vydali jsme se do krásného Lake distric kde na nás čekala projížďka lodí a 15 km trasu. Nakonec jsme den zakončili večeří a přípravami na zítřejší odjezd domů.

Čtvrtek 4.7.

Dnesek jsme jako obykle začali snídaní a poté pokračovala aktivita jménem Knockout. Měli jsme se při ní sblížit s ostatními školami. I přes to, že pršelo, tak jsme se všichni zúčastnili a užili si dopoledne. Pak následoval oběd a přestávka. Všichni jsme si odpočinuli, převlékli se do suchého oblečení a vyrazili jsme na večeři. Na naši další aktivitu jsme se přesunuli do místního jumparku, kde jsme se všichni bavili. Den jsme zakončili hraním karet.

Středa 3.7.

Dnešní den jsme absolvovali výlet do Carlisle. Tam jsme viděli Katedrálu, kde nám průvodci vše řádně vysvětlili a kde jsme si pak dali dříve připravený oběd. Po prohlídce jsme se zúčastnili orientačního pochodu, který nám pomohl lépe poznat Carlisle a jeho historii. Po vrácení do školy na nás čekala další sdružovací akce, kde jsme si všichni zahráli Ragby a pak se i zúčastnili turnaje. Poslední program který nás čekal byl později večer, a tam jsme s vyučenou hrnčířkou tvořili Antické Římské vázy.

Úterý 2.7.

Dnešní den jsme absolvovali výlet do Edinburghu. Ráno okolo 8:45 jsme se vypravili na dvouhodinovou cestu. Po příjezdu jsme si chtěli v klidu vychutnat sbalený oběd, jenž nám bohužel nebylo dovoleno velkou spoustou racků. Po obědě jsme se odebrali do podzemí (doplnit oficiální název), kde jsme zažili vzrušující a hrůzostrašnou procházku za doprovodu lidských postav, které nás málem měly na svědomí. Následně jsme si mohli prohlédnout hradní areál včetně korunovačních klenotů Skotů. Po jedné hodině rozchodu jsme se odebrali zpět do školy v Carlisle.

Pondělí 1.7.

Dnesníden byl první den augustiniánského setkání v Carlisle. Díky aktivitám, které pro nás byly připraveny jsme poznali studenty včetně jejich škol. Celý den byl doprovázen chutným jídlem a milou společností ostatních pedagogů.
Jsme se sešli tento rok 24 studentů ze Španělska a od nás a další 30 z Anglie.

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina