Projekt škol sv. Augustina: DIGITÁLNÍ ODPOVĚDNOST – podpořeno z programu O2 Chytrá škola

UncategorizedKomentáře nejsou povolené u textu s názvem Projekt škol sv. Augustina: DIGITÁLNÍ ODPOVĚDNOST – podpořeno z programu O2 Chytrá škola

Naše škola  realizovala v rámci projektu: DIGITÁLNÍ ODPOVĚDNOST – podpořeno z programu O2 Chytrá škola – spolu se společností Slow Tech Institute, z.s. níže uvedené programy:

Třída Téma Datum
1. třída Rizika internetu 21. 5.
2. třída Rizika internetu 21. 5.
3. třída Rizika internetu 9. 5.
4. třída Rizika internetu 9. 5.
5. třída Kyberšikana 17. 5.
6. třída Kyberšikana 17. 5.
7. třída Digitální wellbeing 21. 5.
8. třída Digitální závislosti 3. 5.
9. třída Digitální závislosti 3. 5.

Programů se zúčastnily paní třídní učitelky a byla přítomna též metodička prevence nebo ředitel školy. Žáci a žákyně hodnotili setkání pozitivně, projevovali zájem a ptali se na další informace.

Projekt školy: Digitální odpovědnost bude pokračovat. V červnu nás čeká program pro pedagogy, na téma: Digitální závislosti. Se třídami ZŠA je naplánováno pokračování v druhém projektovém měsíci – v říjnu 2024.

Též na podzim se mohou těšit rodiče, prarodiče a přátelé školy na setkání v rámci Školy rodiny na téma: Hry, sítě, pornografie: V digitální džungli.

Cílem projektu je podpora digitální pohody žáků. Digitální pohoda je součástí jednoho z hlavních cílů školy, to je podpory celostního zdraví. Cíle chceme dosáhnout prostřednictvím rozvíjení digitální gramotnosti a posilováním digitálních kompetencí v rámci výchovně vzdělávací augustiniánské komunity, to je žáků, rodičů a pedagogů.

Obsahem projektu jsou workshopy pro žáky, pedagogy a zákonné zástupce, rodiny žáků zaměřené na digitální zdraví, bezpečnost. Pro žáky jsou realizovány od externího dodavatele workshopy a interní aktivity v rámci vyučovacích předmětů (ŠVP) a programů vyplývajících
z Preventivního programu školy. Pro pedagogy je v projektu edukace v oblasti digitální gramotnosti
a podpory žáků. Rodiče, prarodiče a přátelé školy absolvují setkání korespondující s tématy,
která byly připraveny pro jejich děti (1. stupeň a 2. stupeň). 

© 2020 MŠ, ZŠ a Gymnázium sv. Augustina